Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Son Çalışmalarım

 Merhabalar;
Bu aralar tatil, ardından oğlumun hastalığı, ardından ramazan derken bloğumla pek ilgilenemedim. Bir diğer mazaretimde hobime ağırlık vermem di.

Daha önceki postlarımdan birinde size bu hobiden bahsetmiştim. Merak edenler için Tık Tık

Son zamanlardaki çalışmalarımla sizleri başbaşa bırakıyorum ;)









Daha Fazlası İçin Sizleri Face Sayfama Bekliyorum

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AHŞAP DÜNYASI... Tanıtım Yazısı

İkinci tanıtım postumla merhabalar.

Bu kez sizleri ahşap çalışmalarla tanıştıracağım. Bu dünya yeni oluşmaya başladı ama çok hızlı ilerliyor. Ve daha ilk çalışmalarında siparişler almayı başarmış birisiyle tanışacaksınız.

Buyrunuz...


Merhabalar;

Ben Barbaros KALAYCI. 1985 Bolu doğumluyum. İlköğretim ve lise öğrenimimi memleketim BOLU' da gördüm. Deniz Astsubay meslek yüksek okulunu okuduktan sonra Astsubay olarak Deniz Kuvvetlerinde çalışmaya başladım. Birçok hobim olmasıyla birlikte, son zamanlarda ahşap işleriyle uğraşıyorum. Ahşap benim için keyifli vakit geçirmek ve dinlendirici olması nedeniyle biçilmiş kaftan.

Ahşap sanatının birçok dalı mevcut tabi ki; Kıl testere işleri, ahşap yakma, ahşap kakma, ahşap oyma, ahşap boyama gibi. Ben şimdilik kıl testere ve ahşap yakma ile uğraşıyorum.




Ahşap Çalışmalar Sizin İçin Meslek mi Yoksa Hobiniz mi?
Şuanda benim için hobi fakat iş haline getirmek niyetindeyim. Öyle ki arkadaşlarım tarafından çalışmalarım genelde beğeni kazanıyor, hatta birkaç sipariş bile aldım. Bu dallarda kendimi gün geçtikçe geliştirdiğime inanıyorum. Şuan uğraştığım dallarda bir konuma geldikten sonra ahşap konusunda diğer dallarda da kendimi geliştirmek niyetindeyim. Ahşap boyama hariç :) Çünkü boyama pek benim tarzım değil. Ahşabın kendi rengi bana daha hoş geliyor.


Peki Bu İşe Nasıl Başladınız?
İlk olarak orta öğrenimim esnasında iş ve teknik dersinde öğrenmiştim. Kıl testere ve ahşap yakmayı birer defa yapmama rağmen çok sevdiğim ve hobi olarak yapmaya devam etmek istediğim işlerdi. Ancak tekrar ahşapla uğraşmak için seneler sonra fırsat bulabildim. Şimdi ise hobiden daha çok uzmanlaşmak için çaba sarf ediyorum.



Kolay mı? İsteyen Herkes Yapabilir mi?
Tabi ki her meslekte olduğu gibi bu işinde kendine göre zorlukları ve incelikleri var. Ancak birçok işe nazaran daha fazla sabır gerektiğini söyleyebilirim. Benim inancıma göre sabır gösterilerek ve severek yapılan her işte herkes başarılı olabilir. Kişinin yaşının yada gerçekte ne işle uğraştığının öneminin olduğunu düşünmüyorum. Kolay olduğunu söylemek pek doğru olmaz. Çünkü bence bu bir sanat ve özveri gerektirir. Kimsenin yaptığı ilk işte mükemmel olması beklenemez. Sabır ile bu işin üzerine düşülürse, gün geçtikçe çalışmaların daha güzel olduğunu gözlemleyebiliriz. Her nasıl olursa olsun ortaya çıkan ürün kişinin el emeği olduğu için alınan haz paha biçilemez.


Hangi Malzemeleri Kullanıyorsunuz?
Bu işi yapmak için asıl malzeme olan ahşap yada kontraplak kullanılıyor. Ahşap kullanacaksak yapılacak işe uygun ağaçtan uygun ölçülerde plakalar temin ettikten sonra kişinin hayal gücüne kalıyor. El aletleri olarak; Kıl testere işleri için kıl testere yada makinesi, hobi matkabı, zımpara, falçata, ağaç tutkalı veya hızlı yapıştırıcı, işkence ve gönye kullanılır. Bazı işler için frezede gerekebilir. Ahşap yakma içinse ahşap yakma havyası yada ahşap yakma makinası, gönye, karbon kağıdı kullanılır. Her iki is içinse son olarak parlak vernik kullanılır. Ben çalışmalarımda klasikleşmiş tarzların dışına çıkarak daha çok hayal gücüne dayalı işler yapmaktan hoşlanıyorum. Yani kişiye özel çalışmalar gibi. Örnek olarak kıl testerede özel tasarım biblo ve objeler, değişik tekniklerle yapılan tablolar vs. Ahşap yakma da ise hazır çizimlerden ziyade kişilerin portrelerinin, fotoğraflarının yakma ile işlenmesi gibi.


Size ve Çalışmalarınıza Ulaşabileceğimiz Bir Adres Var Mı?
Bana ocean_5420@hotmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.
https://www.facebook.com/sirinseylerdiyari?ref=hl





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS