Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TAŞ BOYAMA SANATI

Evet bu bir sanat. Benim daha 40 fırın ekmek yemem gereken bir sanat.

Türkiye'de taş boyama sanatı ile çok az kişi ilgileniyor. Daha yeni popüler olmaya başlayan taş süsleme işi sektör olma yolunda hızla ilerliyor. Konuyla ilgili kurslar açıldıkça sanırım bende hemen yerimi alacağım :)

Peki ben nasıl başladım taş boyamaya...
Aslında tamamen tesadüfen başladım. Oğlumla etkinlik yaparken ikimizinde hoşuna gitti ve bu etkinliğimizi sık sık tekrarlar olduk. Daha sonraları oğlum uyuduğunda da ben yapmaya devam ettim :) Zaten vakit geçirmek için hobi arayışı içindeyken birden hobimi bulmuş oldum. Yeni başladığım hobimi inşallah geliştireceğim.



Zevkli mi...
Evet çok zevkli. Bütün hobiler kadar zevkli ve dinlendirici. Yavaş yavaş malzemelerimi temin ettikçe iş daha da zevkli hale gelmeye başladı.



Kolay mı...
Zaten ahşap boyama geçmişim olduğu için çok ta zorlanmadım ama hiç boyama yapmayanlar için bile evet çok kolay, gün geçtikçe eliniz alıştıkça daha da kolaylaşıyor.



Hangi Boya...
İlk boyamalarımı oje, oje fırçası ve kürdanla yaptım. Çok zordu fakat hevesim kısa sürede geçerse boyalara yazık olacağını düşündüm. Baktım ki zor olmasına rağmen hala bir şeyler boyamak istiyorum fakat oje fırçasının kalınlığından dolayı her istediğimi boyayamıyorum o zaman gerekli malzemeleri artık temin etmeliyim diye düşündüm. Şimdi boyama yapmak daha zevkli ama hala almam gereken malzemelerim var. Akrilik boya ve uygun fırçaları kullanıyorum. Oje ile parlak boyamalar yaptığım için birazda mat çalışmak istedim ama yine de parlak vernik ve parlak boyalar temin edeceğim tabiki.


Facebookta da taşlarımla ilgili bir sayfam var. Destek verirseniz çok sevinirim.
ŞİRİN ŞEYLER DİYARI


Hayatınızda Hep Pozitif İnsanlarla Karşılaşmanız Dileği İle...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder