Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİÇEK KURABİYELER

Herkes profesyonelce şeker hamurlarıyla uğraşırken ben hala bu tip kurabiyelerle devam ediyorum mutfak zevklerime. Ayrıca bu basit tarif yeni başlayanların da işine yarayabilir.

Sevemeyeceğim bir türlü şu şeker hamurunu. Bazen davetlerde bakıyorum herkes yiyor, ayıp olmasın diye zorluyorum kendimi biraz ama yutamıyorum işte olmuyor ağzımda kocaman bir hamur oluyor sonra yine tabağımın kenarına sıyırıyorum renkli hamurları. Bu kez de tabakta iğrenç bir görüntü oluyor ama yapacak başka birşeyim yok üzgünüm, sevmiyorum, sevemeyeceğim. Üstelik o yiyemediğim şey dünyanın parası ona da akıl erdirmek zor.

Amaaaa şeker hamuruyla yapılan sanata lafım yok. İşi hakkıyla yapan tanıdığım bildiğim insanlar var hepsinin ellerine sağlık, resmen sanat yapıyorlar. Ama yemeyeyim karşıma koyup izleyeyim zaten kıyamaz insan yemeye. Bazıları da pasta üzerindeki süsleme için kullanılan figür hamurları vernikleyip biblo yada magnet yapıyorlar bu da güzel bir fikir, destekliyorum :)

Gelelim benim çiçek desenli un kurabiyeme. Eskiden şeker hamurumu vardı böyle süslerdik işte biz :)



Eşimin çok sevdiği bu kurabiye aslında en sağlıksız hamur işlerinden biri çünkü içinde tam bir paket margarin var. Tereyağıyla un kurabiyesi olur mu bilmiyorum denemek lazım ama yine de yağ oranı oldukça yüksek. Bu kadar kötüledim ama yine de bizim evde yapılıyor.

 
Saat gecenin 12si, dudağımda uçuk pörtlemiş, oğlum uyumamak için direniyor, ateşim çıkmaya başlamış aklıma nerden geldi kurabiye yapmak bilmiyorum.
 
Üstelik şu anda oğlumu uyuttum, kurabiyem pişti saat gecenin kör saatlerine gelmiş ben birde post yazıyorum :) Sanırım ateşim düşmedi :)
 
 
Resim de ters olmuş :) Bu seferlik böyle olsun mazeretim var; ateşim düşmedi :)
 
Hadi tarifi de yazıp yatalım artık...
 
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Hamuru yoğurduktan sonra bir kısmını ayırıp kakao ile karıştırdım.
 
 
 
 
Bir  Günüde Böylece Tamamlamış Olduk
Umut Dolu Bir Yarın Diliyorum

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

cocugumlaeglenirken dedi ki...

canım bu harika olmuş

:)))

Unknown dedi ki...

Teşekkür Ederim Nihalcim :)

Yorum Gönder